tiistai 10. huhtikuuta 2018

Hapanjuurileipää

Olen hurahtanut leivän leipomiseen. Mielestäni itsetehty leipä on yksenkertaisesti vaan niin, niin hyvää ettei se tarvitse päälle oikeastaan muuta kuin sipaisun voita tai voileipämargariinia. Kyytipojaksi vielä tunnelmaan ja tilanteeseen sopivaa haudutettua teetä, ja täydellinen voileipäiltapala odottaa ensipuraisua. Yksi teesuosikeistani on kanervankukista haudutettu tee, toinen nokkostee ja kolmanneksi voikukka...tai sekoitus minttua ja mesiangervoa...tai, onpa vaikea valita!

Leipäfanina olenkin tänään onneni kukkuloilla, olen nimittäin silitellyt uunituoretta kirjaa:

LEIPÄVALLANKUMOUS 


Minulla on tapana tunnustella kirjan kansia ja sivuja, ihailla kirjan kauniita valokuvia ja sitten vasta aloitan lukemisen. Kymmeniä puutarhakirjojakin olen hankkinut pelkkien kuvien takia. Ja nyt, ensimmäisten hehkuttelun jälkeen avaan teoksen ja syvennyn hapanjuuren saloihin. Aivan huikeaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti