perjantai 8. tammikuuta 2016

Karjalanpiirakkaa

Karjalanpiirakka taitaa olla tunnetuin karjalainen perinneruoka ja meilläkin se kuuluu ehdottomasti joulupöydän antimiin. Käytämme karjalanpiirakoihin sihtiruisjauhoja ja täytteeseen tulevaan riisipuuroon vähän enemmän suolaa kuin normaalisti puuroon. Piirakoiden paistamisen jälkeen pyöräytämme kuumat piirakat maito-sula voi -seoksessa molemmin puolin ja aika kuumana ensimmäiset piirakat täytyy maistaa. On ne niin hyviä!


























Ohje (me saadaan n. 20 kpl koska tehdään isohkoja piirakoita)

2 dl vettä (kylmää)
2 tl suolaa
ja ruissihtijauhoja n. 6 dl

Sekoitamme ainekset taikinakoneessa ja kone saa pyöriä ihan reippaasti aikaa. En ole katsonut kellosta, mutta kun taikina on tasainen ja kiinteä, alamme leipomapöydällä pyörittämään sitä tangoksi. Näin taikina on helppo jakaa samankokoisiin palasiin ja piirakoista tulee samanlaisia. Sitten vain "pulikoimaan".

Riisipuuron keitämme puuroutuvan riisipussin ohjeiden mukaan, paitsi se suola, jota laitamme enemmän. Keitämme puuron myös reilusti aikaisemmin, jotta puuro ehtii kunnolla jäähtyä lusikoitavaksi piirakoille.

Maito-rasvaseos:

50 g voisulaa
2 dl  maitoa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti